Martin en Henriët

Een stuk grond

Daar begon het mee… Maar dan moet daar een huis op. Een nieuwe wereld waarin wij niet wisten waar we moesten beginnen. Al snel werd duidelijk dat wij niet blij werden van de aangeboden ‘catalogus-woningen’ en dachten we aan een architect. Maar dat klinkt wel duur. Gelukkig kwamen we al snel in contact met Stephan voor een eerste kennismaking.

Vrijblijvend

Stephan nam de tijd om met ons door te nemen welke volgende stappen moesten worden gezet om te komen tot een ontwerp. Én was meteen heel helder over de kosten van het advies en ontwerp. Transparant. Onze opdracht was; bekijk welke stijl huizen je als beide huishoudens mooi vindt en neem die foto’s mee in het gesprek.
Na die eerste avond hebben wij besloten verder te gaan met Stephan. En daar hebben we geen spijt van gehad.

En toen

Er volgden een aantal avonden waarin langzaam de contouren van onze droomhuizen helder werden. Wat mooi om op papier te zien wat je in je hoofd hebt. Dan heb je ons gehoord!
Stephan stelde kritische vragen en legde ons steeds de technische en esthetische mogelijkheden voor. Qua stijl, qua lijnenspel. Dingen die ons niet opvielen, maar die later wel erg in het oog zouden vallen.
Met veel geduld en aandacht hoorde Stephan aan wat onze wensen waren en gaf aan hoe we bepaalde zaken ‘mooi’ konden maken. Ook bracht hij nieuwe ideeën in en werd zijn eigen stijl op een mooie manier verweven in het ontwerp.
We kregen tips en adviezen over de te benaderen bouwbedrijven, installateurs en andere belangrijke partners voor tijdens de bouw. Op deze manier leerden wij als leken te kijken naar het bouwen van een huis. En elke keer was daar een nieuw (her-)ontwerp, op papier, een aantal dagen na ons gesprek. Ook heeft Stephan ervoor gezorgd dat alles op een juiste manier naar de gemeente kon voor de omgevingsvergunning.

De bouw

Toen alle punten en komma’s helder waren heeft Stephan alle technische specificaties gedeeld met het bouwbedrijf. Hij stond, ondanks dat wij geen bouwbegeleiding hadden gevraagd, in direct contact met de uitvoerder. Iets dat ons een zorg uit handen nam. En als ons gevraagd werd een bepaalde beslissing te nemen waarbij wij technische achtergrond misten, konden we altijd contact opnemen met Stephan om even te overleggen. Zeer laagdrempelig en altijd duidelijk. Stephan kwam regelmatig langs om de vorderingen te bekijken.

Kortom

Ja, het kost geld. Maar je krijgt er zoveel moois voor terug. Als het goed is bouw je maar één keer in je leven. En op deze manier weet je dat het goed komt. Wij zouden het niet anders hebben willen doen.

Bouwjaar:
2018
Locatie:
Raalte
Ja, het kost geld. Maar je krijgt er zoveel moois voor terug. Als het goed is bouw je maar één keer in je leven. En op deze manier weet je dat het goedkomt. Wij zouden het niet anders hebben willen doen.