Jurgen en Linda

Een kavel gekocht, en dan…
Medio 2019 hakten we de knoop door; we gaan op zoek naar een kavel om onze droom – het bouwen van een woning naar onze wens – te realiseren!
Onze keuze viel daarbij op een kavel aan de Schubertstraat op het landelijk gelegen plan Franciscushof in Raalte. Tijdens de uitgifte lukte het om deze te bemachtigen! Een ruime kavel van 800m2 met aan de voorzijde een fantastisch uitzicht op het buitengebied van Raalte.
In de aanloop hiervan hadden we al bedacht dat het ontwerpen van een vrijstaande woning en alles wat daarbij komt kijken geen gemakkelijke opgave zou zijn. We besloten dan ook om contact op te nemen met Stephan Linthorst van Aedinova, die we allebei reeds kenden uit het sociale leven in Raalte en van de diverse aansprekende projecten die hij al had mogen begeleiden.
Tijdens onze kennismaking kwamen we al snel tot de conclusie dat een samenwerking wel tot een gaaf resultaat moest leiden.😊 Na het gunnen van de definitieve opdracht zijn we dan ook voortvarend van start gegaan. We hebben onze ideeën gespuid en Stephan heeft met ons alle ins en outs gedeeld die het bouwen van een eigen huis met zich meebrengt.
Dit leidde al snel tot een ontwerp, waarbij Stephan ook de technische en esthetische details niet schuwde. Het feit dat we dit ontwerp vakkundig om zeep hebben geholpen met de keuze voor een andere ontwerprichting bracht hem niet van zijn stuk. Integendeel zelfs… hij blies ons helemaal omver met het nieuwe ontwerp! Niet alleen had hij onze visie helemaal omarmd, de specifieke details maakten het een fantastisch geheel! We konden niet wachten om te starten met de verdere voorbereidingen.
We hebben Stephan niet alleen gevraagd het ontwerp uit te werken en de aanvraag van de bouwvergunning te verzorgen. Zijn meerwaarde bleek vooral in de fase daarna. Hij heeft ons actief begeleid in de selectie van een aannemer en installateur, zowel in het tot stand komen van de opdracht voor alle partijen, maar vooral ook door cruciale informatie aan te leveren over bijvoorbeeld detaillering en de toepassing van moderne materialen en technieken.
Uiteindelijk zijn we middenin de corona-periode gestart met de bouw, uitgevoerd door Ramaker Bouw en Maatman Installatie. In de bouwfase bleek Stephan een waardevolle sparringpartner voor zowel ons, als opdrachtgever als ook de bouwpartners. Altijd bereikbaar, indien nodig beschikbaar en indien mogelijk aanwezig op de bouwplaats. Ook heeft hij ons begeleid tijdens de oplevering van de woning en de opvolging van de opleverpunten.
Uiteindelijk zijn wij superblij met de samenwerking met Stephan en kijken we samen met hem terug op een intensieve, maar enorm waardevolle ervaring! We mogen wel stellen dat Stephan een cruciale rol heeft gespeeld in het realiseren van de droomwoning voor ons gezin!

Bouwjaar:
2020
Locatie:
Raalte
Samen met Aedinova hebben we onze droom waargemaakt!