Verbindende aanbouw | Zwolle

Langs de Bilderdijkstraat in de Zwolse wijk Wipstrik zijn lange linten naoorlogse rijwoningen gelegen, welke onder architectuur zijn gebouwd.
Voor twee jonge opdrachtgevers heeft Aedinova een praktische, verdiepingshoge aanbouw aan de achterzijde van hun woning aan deze rustige straat ontworpen.

Vanwege de versnipperde en ruimtelijk beperkende indeling van de rijwoning uit jaren ’50 van de vorige eeuw, ontstond de wens meer samenhang, betere routing en meer openheid te creëren.
Vanuit deze visie werd met een praktische blik een verdiepingshoge aanbouw ontworpen, waarin ter hoogte van de begane grond de keuken en ter hoogte van de 1e verdieping de badkamer gesitueerd werden.
Daardoor ontstond binnen de bestaande contouren van de woning meer ruimte om de gewenste routing en ruimten te kunnen plaatsen.
Dubbele tuindeuren verbinden binnen met buiten, zodat ook de ruimtelijke beleving van de woonvertrekken werden versterkt.

De tweede verdieping werd aan de achterzijde voorzien van een ruime en bijpassende dakkapel, zodat ook deze, destijds onbenutte ruimte voor slaapvertrekken gebruikt kon worden.
Zo resulteerde puzzelen in een logische en ruime woning, waarmee de jonge opdrachtgevers ruimte voor de toekomst gecreëerd hebben.

Bouwjaar:
2013
Locatie:
Zwolle
Opdrachtgever:
Particulier
Ontwerper:
Aedinova
Aannemer:
Grooters Afbouw en Renovatie te Zwolle
Werkzaamheden Aedinova:
ontwerp, vergunning, technische omschrijving, offerteaanvraag, contractvorming, bouwbegeleiding, oplevering en nazorg