Transformatie bedrijfspand C&S | Zwolle

De chaotisch ogende voorzijde van het bedrijfspand van C&S Autoschade Herstel aan de George Stephensonstraat te Zwolle op bedrijventerrein Marslanden E te Zwolle zorgde samen met de disfunctionele indeling voor onnodige kosten.
De entree was lastig te vinden en de interne routing van het herstel van schadeauto’s belemmerde een logische werkwijze.
Deze ingrediënten vormden het vertrekpunt voor het ontwerp van de renovatie en facelift, welke deze knelpunten volledig wegnam.

Het kantoorgedeelte werd ondergebracht in één ruimte en naar de straatzijde verplaatst.
Hierdoor bleef meer functionele ruimte voor de werkplaats over, waarna de mogelijkheid ontstond de interne routing voor schadeherstel te optimaliseren.
Ook de kantine werd verplaatst naast de bestaande kleed- en doucheruimte om deze met elkaar verbonden functies te combineren.
De achterzijde van het pand werd voorzien van een overkapping van ca. 100 m2 om zaken droog op te kunnen slaan.

Het bedrijfspand werd voorzien van een strakke voorgevel, welke aan de zijde van de kantine en bedrijfshal gesloten bleef en ter plaatse van het verplaatste kantoorgedeelte geopend werd om de vindbaarheid te vergroten en de presentatie naar de buitenwereld te verbeteren.
Opvallende details daarbij zijn de grote glasvlakken onder een stalen ligger met geïntegreerde buitenverlichting.
Tevens werd een gemetselde poortconstructie geplaatst om de toegang naar het hart van het bedrijf, de werkplaats, de accentueren.
De zijgevels zijn daarbij voorzien van nieuwe gevelopening, enerzijds om routing te verbeteren en anderzijds om te zorgen voor een prettig werkklimaat voor de monteurs.

Bouwjaar:
2012
Locatie:
Zwolle
Opdrachtgever:
C&S Autoschade Herstel B.V. te Zwolle
Aannemer:
Bouwbedrijf Salverda B.V. te 't Harde
Werkzaamheden Aedinova:
ontwerp, vergunning, technische omschrijving, offerteaanvraag, contractvorming, bouwbegeleiding, oplevering en nazorg