Urban Villa | Zwolle

Aan de rand van de Zwolse buurt Werkeren ligt een bijzondere kavel.
Bijzonder vanwege de vorm en bijzonder vanwege de ligging.
Op deze markante plek is een schitterende villa ontworpen, waarbij zeer veel aandacht is uitgegaan naar ruimtelijkheid en licht.
Het woonhuis rijst als het ware op vanuit de aansluiting met het naastgelegen kavel en staat aan de oostzijde fier en statig bijna 13 meter boven het maaiveld.
Deze oostgevel is de meest gesloten van alle gevels en biedt samen met de zuid- en westgevel privacy en weerstand tegen het verkeerslawaai van auto’s en treinen.
De positionering en dakvorm zijn tegelijk zodanig dat treinverkeerslawaai van het woonhuis weggeleid wordt. Deze positionering zorgt daarmee voor een natuurlijke verankering op het kavel en in de bebouwde omgeving.
De achtergevel biedt de directe verbinding met de tuin en de sterk omhooglopende kap zorgt samen met de van veel glas voorziene voor- en achtergevels voor zowel een zichtas naar deze prachtige tuin als een zeer ruimtelijke beleving in de woonkamer. Binnen en buiten vloeien als het ware in elkaar over.
De slaapvertrekken zijn in het meer gesloten gedeelte op de verdiepingen gesitueerd, waardoor rust en privacy gewaarborgd zijn.
Het gebruik van het diep-oranje cederhout als gevelbekleding en verdikte latten als verticale markeringen geven het een prachtig natuurlijke look en een sterk contrast met de toegepaste metaalachtige diepbruine bakstenen en het blank aluminium zetwerk.
Dit zetwerk versterkt als een doorlopende belijning de contouren van deze schitterende urban villa.

Bouwjaar:
2015
Locatie:
Zwolle
Opdrachtgever:
Particulier
Ontwerper:
Maas Architecten te Lochem
Aannemer:
Aannemingsbedrijf Wielink te Doornspijk
Werkzaamheden Aedinova:
bouwkundig advies, technische tekeningen, omgevingsvergunning