Transformatie markante villa | Zwolle

Aan de Ruiterlaan te Zwolle, in het bomenrijke gebied van Het Engelse Werk langs de IJssel, staat een statige dubbele villa, in 1933 ontworpen door de Zwolse architect G.Th. Ruberg.
Met respect voor de bestaande architectuur heeft Aedinova een allesomvattend renovatieplan opgesteld en een bijpassende uitbreiding aan de tuin- en zonzijde ontworpen.

De bestaande dakvorm van de destijds enigszins vervallen helft van het tweeledige woonhuis is, geheel in stijl, aangepast om de gewenste herindeling te kunnen realiseren.
Daardoor werd het mogelijk twee riante slaapvertrekken op de 2e verdieping te creëren.
De 1e verdieping werd voorzien van eveneens twee ruimte slaapkamers en een prettige badkamer met veel daglicht. Daartoe moest de bestaande trap herplaatst worden, hetgeen veel ruimtewinst heeft opgeleverd.

Ook de begane grond van het bestaande woonhuis ontkwam niet aan een herindeling, zij het dat hier alle oorspronkelijke elementen en ornamenten op advies van Aedinova gehandhaafd zijn gebleven.

Om meer ruimte en meer daglicht te creëren is het woonhuis aan de achterzijde uitgebreid met een zeer moderne en lichte uitbouw, waarin de woonkeuken, bijkeuken, berging en een ruim terras gelegen zijn.
De grote daklichten in het aangebouwde platte dak en de grote dubbele schuifdeuren in de achtergevel zorgen voor een natuurlijke en directe verbinding met de strak vormgegeven tuin.
Heerlijk om daar ’s ochtends in de opkomende lentezon te genieten van een verse kop koffie!

Bouwjaar:
2014
Locatie:
Zwolle
Opdrachtgever:
particulier
Aannemer:
Grooters Afbouw en Renovatie te Zwolle
Werkzaamheden Aedinova:
ontwerp, vergunning, technische omschrijving, offerteaanvraag, contractvorming, bouwbegeleiding, oplevering en nazorg