Renovatie authentieke woning | Zwolle

Voor een authentieke woning in een van de oudste delen van Zwolle, aan de Tuinstraat, heeft Aedinova een complete transformatie gerealiseerd met behoud van de monumentale gevel.

Het vanaf de straatzijde klein ogende huisje herbergt achter de oorspronkelijke gevel echter veel ruimte, wat evenwel logischer ingedeeld had kunnen worden om ook daadwerkelijk aan ruimtelijkheid tegemoet te komen. Dat was dan ook precies het vertrekpunt voor het ontwerp.

De woning werd op cruciale plekken constructief versterkt, wat resulteerde in de nodige constructieve samenhang.
Vervolgens is de bestaande woning vrijwel geheel ontdaan van binnenwanden en opnieuw voorzien van een, dit keer logische indeling.
Op de verdieping is aan de achterzijde voorzien van een grote dakkapel, waarin de hoofdslaapkamer en badkamer gelegen zijn.

Van daaruit wordt zicht op de bijna 30 meter (!) diepe achtertuin geboden en dubbele tuindeuren bieden er ook toegang toe.
Dit was vooral een bouwkundige en technische uitdaging, welke volgens de opdrachtgevers zeer geslaagd uitpakte.

Bouwjaar:
2013
Locatie:
Zwolle
Opdrachtgever:
particulier
Aannemer:
Grooters Afbouw en Renovatie te Zwolle
Werkzaamheden Aedinova:
ontwerp, vergunning, technische omschrijving, offerteaanvraag, contractvorming, bouwbegeleiding, oplevering en nazorg