Metamorfose bedrijfsgebouw Schuttelaar | Zwolle

Voor het door het Zwolse architectenbureau A.A.M. Lankhorst ontworpen bedrijfsgebouw uit 1980 aan de Curieweg te Zwolle heeft Aedinova een onopvallende uitbreiding ontworpen.
Om de interne en externe logistiek voor de nieuwe eigenaar te optimaliseren was een centraal laad- en losunit nodig, welke zoveel mogelijk geïntegreerd diende te worden in de bestaande architectuur.

Daartoe bedacht Aedinova een eenvoudige oplossing door de gehele zijgevel van gevelopeningen te ontdoen, de stalen gevelbeplating in een contrasterende kleur van het kantoorgedeelte uit te voeren en ter plaatse van de achterzijde van het bedrijfspand de gewenste uitbreiding met dubbele laadkuil te plaatsen.
Deze compositie zorgt voor een versterking van het imposante en dominerende kantoorgedeelte langs de Gerenweg en tevens voor een passende integratie van de aanbouw in het bestaande bedrijfspand.
Intern werd de logistiek en indeling geheel afgestemd op- en geoptimaliseerd voor de nieuwe gebruiker, waardoor deze toekomstbestendig kan blijven ondernemen en groeien.

Bouwjaar:
2011
Locatie:
Zwolle
Opdrachtgever:
Schuttelaar Vastgoed B.V.
Aannemer:
Van Hoek Bouw B.V. te Zwolle
Werkzaamheden Aedinova:
ontwerp, vergunning, technische omschrijving, offerteaanvraag, contractvorming, bouwbegeleiding, oplevering en nazorg