Villa M | Zwolle

Voor een markante locatie op de driesplitsing Voorsterweg – Zalkerdijk – Westenholterweg in de wijk Westenholte te Zwolle heeft Aedinova een bijzondere villa ontworpen.
Langs de kavel ligt een voormalige rivierdijk, waardoor de kavel zelf in een soort kom ligt.

Het woonhuis is voor een groot deel geïntegreerd in deze voormalige dijk, waarbij zes containervormige elementen, geheel gevuld met glas, aan de tuin- en zonzijde gesitueerd zijn, om slim gebruik te maken van daglicht en zonnewarmte.
Hierdoor wordt gebruik gemaakt van natuurlijke koeling en opwarming, hetgeen een zeer gunstig effect op het energieverbruik heeft.
 
Boven deze L-vormige laagbouw “zweeft” een groot, eveneens containervormig volume.
Dit volume herbergt alle slaapvertrekken en badkamer en is meer gesloten vormgegeven door de gevels tussen de grote overstekken te vullen met zware lamellen van duurzaam hout.
De materialisering is enigszins traditioneel om een huiselijk karakter te behouden, waarbij vooral het gebruik van een strakke, langwerpige gevelsteen voor de laagbouw opvalt.
 
De gevel langs de dijk is voorzien van steenkorven, waardoor de bovenbouw als het ware boven het landschap zweeft en het geheel vanaf deze zijde enigszins futuristisch aandoet.
De villa is opgeleverd in december 2018.
 

Bouwjaar:
2018
Locatie:
Zwolle
Opdrachtgever:
Particulier
Ontwerper:
Aedinova
Aannemer:
Bouwbedrijf Bruinhorst & Van den End te IJsselmuiden
Werkzaamheden Aedinova:
ontwerp, vergunning, technische omschrijving, offerteaanvraag, contractvorming, bouwbegeleiding, oplevering en nazorg