Moderne schuurwoning | Mariënberg

Aan de rand van Mariënberg ligt het nieuwbouwplan De Marke II, een intiem opgezet woongebied met ruime kavels en een landelijk karakter.
Onze opdrachtgevers hebben een dubbele kavel aan de Oostzijde van het plan weten te bemachtigen, grenzend aan uitgestrekte landbouwakkers.
Op deze schitterende locatie is een grote landelijke villa verrezen, ontworpen door Aedinova.

De villa is ontworpen met een eenduidige en dominante kap met dieprode pannen en een lage dakvoet.
In hoofdvorm en uitwerking is voor het woonhuis en bijgebouw gekozen voor eenvoud. Het sluit aan bij de traditie in deze streek: eenvoudige en vaak eenduidige hoofdvormen en terughoudendheid in architectuur.
Deze eenvoud versterkt de samenhang met zowel de dorpse stijl als de aansluitende rurale bebouwing.

Vanuit de openheid van het aansluitende agrarisch gebied is een compositie ontworpen welke een zekere geborgenheid geeft aan de plek.
De tuinzijden zijn opener dan de straatzijden om privacy te waarborgen.
Vanuit de woonkamer en woonkeuken zijn er belangrijke zichtrelaties gecreëerd naar de openheid van de aangrenzende akkers.

Het casco maakt in de lengterichting een “splitsing” door, waarbij beide helften ten opzichte van elkaar worden verschoven. Hierdoor ontstaan kijkgaten en horizontale vlakken.
Achter de indrukwekkende kap zijn de slaapvertrekken en badkamer gelegen, terwijl op de begane grond, naast de reguliere vertrekken, de hoofdslaapkamer en een kantoorruimte gesitueerd zijn.

Het woonhuis is ontstaan naar aanleiding van letselschade van één van de opdrachtgevers.
Het was daardoor noodzakelijk het gehele woonhuis onderhoudsarm uit te voeren, hetgeen in de materialisering terug te vinden is.
Het materiaal- en kleurgebruik is hoofdzakelijk geënt op een natuurlijke uitstraling en sluit aan bij zowel de dominerende materialen van omliggende boerderijen als het concept van architectonische eenvoud, met een tijdloos resultaat.

Bouwjaar:
2015
Locatie:
Mariënberg
Opdrachtgever:
Particulier
Ontwerper:
Aedinova
Aannemer:
Bouwbedrijf Van de Most B.V. te Dedemsvaart
Werkzaamheden Aedinova:
ontwerp, vergunning, technische omschrijving, offerteaanvraag, contractvorming, bouwbegeleiding, oplevering en nazorg
Status: