Nieuwbouw logistiek centrum Transferro | Zwolle

In opdracht van IJsseldelta Vastgoed B.V. en architect Theo Tulp hebben wij voor Transferro B.V. de nieuwbouwplannen voor het logistiek centrum op industrieterrein Hessenpoort mogen uitwerken. Het plan voorziet in een magazijnen- en distributiefaciliteit met geïntegreerd hoofdkantoor en kantoor expeditie ter grootte van ruim 19.000 m2.
Het ontwerp voorziet in “gesloten dozen” met een laadkuil voor de magazijnen en een prominente opzet van het hoofdkantoor met directe verbinding met de omgeving en de aansluitende tuin door toepassing van heel veel glas.

De zorgvuldig ontworpen, grote overstekken zorgen voor beslotenheid van de kantoorfunctie en een zeer duidelijke markering van het hoofdkantoor.
Het kantoor expeditie is meer gericht op het magazijndeel, maar door toepassing van onderscheidende, en bij het hoofdkantoor aansluitende materialen en kleurstelling, is de kantoorfunctie duidelijk gemarkeerd en verbonden met het hoofdkantoor.De slimme opzet en indeling van de kantoorfuncties en magazijnen zorgen voor een optimaal mogelijke procesvoering en staat dus direct in dienst van de functionaliteit van het gebouw.De materiaal- en kleurkeuze van de magazijnen is ingetogen, terwijl de kantoren open en licht zijn, maar ook duidelijk verbonden met de magazijnen door wederom de kleur- en materiaalkeuze.

Door samenwerking met de juiste ontwerppartners is het ontwerp verfijnd tot een prachtig eindresultaat met een hoge score voor GPR-gebouw.
Een resultaat waar iedere betrokken partij trots op mag zijn.
Vanaf de ontwerpfase zijn wij betrokken bij dit prachtige project, waarvoor wij uiteindelijk ook de aanvraagstukken voor de omgevingsvergunning mochten verzorgen in samenwerking met een groot aantal specialisten op het gebied van constructies, brandveiligheid, energie en installaties en stikstof en milieu, zoals Lucassen te Hengelo, Ingenieursbureau Nieman te Zwolle, Installatiebedrijf Morrenhof-Janssen te Dalfsen, Duvast te Hardenberg en EcoGroen te Zwolle.
Het werk is momenteel in uitvoering onder leiding van aannemer Temmink te Deventer.

Bouwjaar:
2022
Locatie:
Zwolle
Opdrachtgever:
Transferro B.V. te Zwolle
Ontwerper:
Architectenbureau TULP te Noordwijk
Aannemer:
Temmink Bouwprojekten B.V. te Deventer
Werkzaamheden Aedinova:
Voorlopig Ontwerp en bouwvoorbereiding
Status: