Herbestemming voor AHOED | Zwolle

De natuurwinkel aan de Van Karnebeekstraat besloot in 2010 te gaan verhuizen naar een nieuw te bouwen winkelruimte aan de Potgietersingel.
Een aantal Zwolse huisartsen en een landelijk opererende apothekersketen besloot zich te verenigen in Centrum Zorg en zich in het vrijkomende pand aan de Van Karnebeekstraat te vestigen.

Voor deze complexe opgave bedacht Aedinova functioneel concept met een warme uitstraling voor de apothekers en huisartsen onder een dak (AHOED).
Vanwege de vele en uiteenlopende functies die de samengetrokken voormalige drie woonhuizen in het verleden hebben vervuld, is het pand vanaf het eerste gebruik vele malen verbouwd en aangepast.
Daarbij zijn niet altijd de constructieve en bouwkundige basisregels nageleefd, waardoor van een constructieve samenhang inmiddels weinig sprake meer was.
Na het broodnodige herstel van deze samenhang kon de echte herindeling van het pand voor het nieuwe gebruik van start gaan.

De locatie van de bestaande entree werd gehandhaafd, waarna de bezoeker in een huiskamerachtige wachtruimte terecht komt.
Van daaruit zijn apotheker, doktersassistenten, behandelkamers en spreekkamers van de huisartsen eenvoudig bereikbaar.
De gehanteerde logistiek is daarbij logisch, helder en gestructureerd en dat, samen met het materiaalgebruik, straalt rust uit.
Middels trappen en een eenvoudige lift is de verdieping bereikbaar, waar eveneens spreekkamers en de kantine zijn gelegen.
De spreek- en behandelkamers zijn ruim opgezet en van alle gemakken en benodigdheden voorzien, zodat de huisartsen onbelemmerd en eenvoudig hun professie naar behoren kunnen uitoefenen.

De grote bestaande gevelopeningen van de voormalige winkel werden geheel aangepast en de gevels kregen een eenduidige kleursamenstelling, waardoor ook de samenhang in de gevels versterkt werd.
De bestaande entree met luifel werd gemoderniseerd en geaccentueerd en voorzien van een medicomaat om patiƫnten ook buiten openingstijden van medicijnen te kunnen voorzien.
Het pand wordt nu beleefd als zowel een comfortabele werkomgeving als een huiselijk aandoende, professionele locatie voor zorg onder een dak.

Bouwjaar:
2011
Locatie:
Zwolle
Opdrachtgever:
Van Karnebeek Vastgoed B.V. te Zwolle
Ontwerper:
Aedinova
Aannemer:
Klompenburg Bouw B.V. te Nunspeet
Werkzaamheden Aedinova:
ontwerp, vergunning, technische omschrijving, offerteaanvraag, contractvorming, bouwbegeleiding, oplevering en nazorg
Status: