Glazen uitbouw | Zwolle

Een eenvoudige, vrijstaande woning aan de rand van een groot park aan het Boterdiep in de Zwolse wijk Aalanden is door Aedinova op spectaculaire wijze getransformeerd tot een modern woonhuis met een zinnenprikkelende glazen uitbouw.

De wens van de opdrachtgevers was om de donkere bestaande woning te ontdoen van alle ruimte-inperkende bouwdelen en de woning “open te trekken”.
Aedinova heeft die uitnodiging aangevat door het woonhuis aan de tuinzijde te voorzien van een grote, woningbrede glazen uitbouw, waardoor de overgang tussen binnen en buiten geheel vervaagd.

De bestaande haard en bijbehorend schoorsteenkanaal zijn “verplaatst” naar buiten de contouren van de woning en zodoende ontstond een grote open ruimte op de begane grond als leefruimte.
Een deel van deze ruimte is met een simpele ingreep toekomstig af te scheiden, om er een ruim slaapvertrek van te maken, zodat de bewoners gegarandeerd zijn van een levenslang woongenot.

Bouwjaar:
2014
Locatie:
Zwolle
Opdrachtgever:
particulier
Aannemer:
Huisman Bouw B.V. te Rouveen
Werkzaamheden Aedinova:
ontwerp, vergunning, technische omschrijving, offerteaanvraag, contractvorming, bouwbegeleiding, oplevering en nazorg