Geïntegreerde aanbouw | Zwolle

In de rustige Zwolse wijk Aalanden liggen aan het Meppelerdiep geschakelde woningen uit de jaren ’70 van de vorige eeuw. Zo ook de eindwoning van een jong gezin.
Ruimtegebrek was de drijfveer voor het ontwerp van Aedinova voor de interne verbouwing en uitbreiding van dit woonhuis op deze prachtige locatie.

Het ontwerp resulteerde in een beter bereikbare zolderverdieping en een ruimtelijker en logischer ingedeelde 1e verdieping.
De woonkamer werd gerenoveerd en voorzien van een speciaal ontworpen interieurelement, waarin media-apparatuur en een nieuwe gashaard zijn geïntegreerd.

Ter hoogte van de 1e verdieping werd op de bestaande aanbouw een uitbreiding gerealiseerd en wel zodanig dat deze volledig geïntegreerd werd met de architectuur van de bestaande woning.
Hierdoor ontstond een zeer ruime slaapkamer met een directe verbinding met de overloop in de bestaande woning.
Toegevoegde dakkapellen aan zowel voor- als achterzijde van de woning, waarin slaapvertrekken en sanitaire ruimten zijn ondergebracht, voegen nog meer ruimte toe en verhogen het gebruiksgemak, waardoor de woning helemaal toekomstbestendig is gemaakt.

Bouwjaar:
2013
Locatie:
Zwolle
Opdrachtgever:
Particulier
Ontwerper:
Aedinova
Aannemer:
Bouwbedrijf Van Pijkeren B.V. te Dalfsen
Werkzaamheden Aedinova:
ontwerp, vergunning, technische omschrijving, offerteaanvraag, contractvorming, bouwbegeleiding, oplevering en nazorg