Ecologische bed and breakfast | Wageningen

Van garage bij een jaren ’60 doorzonwoning naar een knus, maar bijzonder vormgegeven bed and breakfast… Het was een wens van onze opdrachtgevers, een jong stel zonder kinderen, om dit op het hoogste niveau natuurlijk, ecologisch en duurzaam te bewerkstelligen.
Om in de bestaande garage voldoende ruimte te creëren werd dit langwerpige gebouw in twee delen gesplitst, waarbij het achterste deel dienstdoet als bed and breakfast en werd voorzien van een verdieping.
In het voorste deel ligt de kookstudio, welke tevens direct vanuit de bed and breakfast bereikbaar is.
Op de verdieping, in het achterste deel, werd de slaapkamer van de bed and breakfast gesitueerd. Onder de slaapkamer zijn de entree, eet- en woonkamer en badkamer geplaatst.
Beide delen van het aangepaste gebouw functioneren zelfstandig en zijn daardoor voorzien van een eigen entree.
De bed and breakfast is zodanig gesitueerd dat deze voor een groot deel verscholen ligt in het omringende groen. Het perceel ligt op een helling waardoor het gehele gebouw enigszins verzonken ligt ten opzichte van de tuin en het woonhuis en werkt als een natuurlijke barrière.
Het ontwerp is enerzijds iconisch qua stijl (kubusvormig) en tegelijkertijd ingetogen door gebruik te maken van lichte en natuurlijke kleuren en materialen.
Het resultaat is een ontwerp dat ruim is van binnen en tevens ingebed en geïntegreerd is in de bestaande groene situatie.
Door de zorgvuldige uitwerking van het schetsontwerp kunnen de eigenaren genieten van een prachtig geïntegreerd en schitterend vormgegeven gebouwtje en de gasten van een welverdiende nachtrust.

Bouwjaar:
2017
Locatie:
Wageningen
Opdrachtgever:
Particulier
Ontwerper:
Studio Content te Delft
Aannemer:
Manos Bouw en Montage te Wageningen
Werkzaamheden Aedinova:
aanpassingen ontwerp, bouwkundig advies, technische tekeningen, omgevingsvergunning